Mnt KILIMANJARO * SKIING AFRICA * NORWAY WORLD OF ICE * RUNING 19 MIL ALS * CYKLING 386 MIL ALS * 

FRAMTIDEN? Skiing Africa 2006.

2006 i Augusti så begav jag mig till Nairobi och 32 graders värme och vad har man inte med sig till Ekvatorn om inte skidorna på ryggen och isklättergrejer....

När jag året innan stegade in på SERENA Hotell i Nairobi (Ett av Östafrikas finaste hotell) med lera upp till knäna och luktade efter en vecka ute i regnskogen och knacka på disken bland slippsprydda herrar och bad om att få prata med ägaren. De va då jag bestämde mig att jag ska komma tillbaka till denna diamant i Afrika o åka skidor. Jag skaffade ett sponsorkontrakt med Serena Hotells om övernattning.

2006 Stod jag åter i hotells lobby de bar vänligt upp mina väskor och när jag skulle åka vidare sen till Mount Kenya, så ringde jag faktiskt inte ner o bad dem bära min packning. Jag hade packat om de ja skulle ha med mig för de kommande veckorna på berget inklusive skidorna som jag bar på axeln lite sådär coolt, ner till lobbyn. Först reagerade inte folk när ja kom i shorts o tröja o skidor på axeln. 

Sen vände sig några om o tittade lite fundersamt och utbrast vart faan ska du åka skidor, solen sken o de va strax över 30 grader varmt.

Så kom min bil som skulle köra mig till Mount Kenya och TCM i Chogoria. Ett litet motell som körde upp fyrhjulsdrivna bilar till första campen om man inte vill gå i lervälling i regnskogen. Uppe vid första Campen så slog jag läger med mitt tält skidorna fick vila mot ett träd, dagen efter en god natts sömn bland apor elefanter och vattenbufflar så stegade jag mot nya äventyr och Mintos Hut på 4300 meters höjd där nytt läger slogs och för att sedan fortsätta dagen efter mot toppen och Diamound Colouir. 

Efter en dags klättring och sedan skidåkning ner igen så kunde ja efter ett tag stega in på Serena Hotell efter visst liftande efter vägen tillbaka till Nairobi som förste Europé att både ha soloklättrat Mount Kenya och åkt skidor utför dess topp, de bästa av två världar skidor och isklättring...

Kunde efter detta klappa mig på axeln med mitt favoritutryck som myntades på Kilimanjaro "ÄLGABRA"...RUNNING 19 MIL.

Den 29:e september så bar det av klockan 00.00 på natten. Jag hade varit på radiohuset och var med i studion på eftermiddagen (P5 STHLM). Planen var den att jag skulle sova lite och starta tidigt på morgonen men kunde som sagt inte somna så jag planerade om lite och startade 00.00.

Jag hade förmodligen sprungit mina 19 mil oavsett vad sysftet nu var, men tänkte att jag kanske kunde göra någon rolig grej av detta och kanske både inspirera och motivera andra att röra på sig och dessutom kanske få någon krona till ett välbehövligt projekt.

Året innan arbetade jag med en Ovve Andersson i Stockholm han hade ALS och gick tyvärr bort i denna sjukdom. Hans familj och även han visade på ett oerhört gott hjärta och tänkte på alla andra runt om oavsett om det var svårt eller inte. Under mina år inom vården har jag nog aldrig stött på en familj med så gott hjärta. Dottern i familjen pärlar armband och har på så sätt samlat in en hel del pengar till Ulla Carin Lindqvists Stiftelse för ALS Forskning. Så slog det mig varför inte medans jag gör mina äventyr samla in en krona eller två...

På en vecka så lyckades jag att samla in nästan 11 000 kronor. Hur gick då löpturen....

Jag startade i Älvsjö och gick i mål 18:37 i Dalarna lagom till nyheterna. De första milen gick bra sen när jag svängde av mot Bålsta så blev det råkallt och kylan började krypa in under skinnet men efter ett tag blev det varmare och skönare igen och mot Sala så kom soluppgången och det var helt underbart att få springa på natten genom gryning och mot dagen och mot kvällen igen. Känslan av att ha gått i mål utan paus eller utan support den var helt enorm. En ensam löprunda kanske lite längre än vanligt men med ett gott syfte och hur mådde jag, förvånansvärt bra det enda jag kände var ett sendrag i ena knävecket. Dagen efter så ja då sprang jag en mindre runda på ett par mil...

Motivation var nåt jag lärde mig för länge sen och det är nåt man har nytta av vid såna här äventyr, att kunna motivera sig, slå bort allt när det känns jobbigt och tungt och naturligtvis det var helt magiskt att krama om grabben där hemma när man gick i mål....CYKLING 386 MIL 

Den 5:e Augusti 2018 så är det dags för nästa äventyr i denna serie Äventyr mot ALS. Jag kommer då att bege mig från Söderbärke i Dalarna mot Spiterstulen i Norge och därefter klättra Glittertind och Galdhöppigen. 

Efter det så kommer jag återigen att sitta i cykelsadel för att bege mig till Nikkaluokta utanför Kiruna för att där ta mig till Kebnekaise. På så sätt har jag då klättrat Nordens tre högsta toppar och tagit mig till dem för egen maskin utan support eller annan hjälp.

Efter Kebnekaise så ska jag bege mig hemåt och då via Stockholm cykla tillbaka till Söderbärke. En sträcka av 386 mil som är som ett Tour de France fast lite mer ensammare. 

Varför gör jag då detta? Jo för att återigen samla in pengar till Ulla Carin Lindqvists Stiftelse för ALS Forskning i Ovve Anderssons namn likt det som jag en gång gjorde när jag sprang mina 19 mil.

Vill du vara med och stödja detta projekt och insamlingen? Vill ditt företag synas i ett bra sammanhang?

Jag sysslar som du kanske också har förstått med nåt som heter Energimassage, det är traditionell Japansk massage och genom mitt företag om du bokar in en heldag så skänker jag 20% av  bokningssumman till denna insamling.

Som en liten uppvärming för detta projket och för att få ner cykeln till Stockholm för att där kunna träna lite så sprang jag i mitten av Maj 19 mil till Dalarna och på detta 19 mil med cykel tillbaka. Med rast undrar ni då? Nej ja krde i ett sträck 30 timmar tog det totalt med löpning och cykling...

 

Kontakta mig för mer information, mer om detta äventyr kommer under resans gång....

Glöm inte att märka betalningen med ALS om du Swishar ditt bidrag....

SWISH 0703513803

Vill du eller ditt företag synas här som sponsor? Kontakta mig för mer information om hur du kan bidra till äventyr samtidigt som du gör nytta med en insamling. T ex så erbjuder Energymassage just nu 20% av första bokningen till insamlingen om du bokar in en heldag eller om du bokar in 1/2 dag och fortsätter kontinuerligt.

Vill du hellre stödja rakt av med en större summa och ha ditt namn och ev logga och länk här och på social medier. Kontakta mig för mer information!


Framtiden?

Vad framtiden har i sin åtanke är något jag får återkomma till men jag har redan börjat spåna på nästa års äventyr som innebär skidor och en varm plats dit man inte brukar åka för att åka skidor. Det vill säga det blir inga pistade backar, det blir o vandra i lera o regnskog det blir ett berg dit ingen åkt skidor utför...

Låter det galet? Japp jag är galen, galen i livet o äventyr och skidor så jag återkommer om detta galna äventyr. Tills dess får ni läsa och låta er inspireras av mina andra smått galna saker. Kram på er!